niedziela, 27 kwietnia 2014

Penne z jarmużem, cukinią i kurczakiem

Składniki:
600 g cukinii
200 g jarmużu
400 g filet z kurczaka
łyżka oliwy
4 łyżki śmietany 18% (ok. 180 g)
50 g (porcja) penne

Przygotowanie:

Kroję kurczaka i cukinię w kostkę. Na patelni rozgrzewam oliwę, wrzucam cukinię. Kiedy cukinia zmięknie dodaje jarmuż, mieszam, solę i pieprzę, podgrzewam pod przykryciem do czasu kiedy jarmuż nie zmięknie. Na drugiej patelni obsmażam kurczaka bez użycia tłuszczu. W międzyczasie mieszam sos do warzyw na ciepło Knorr czosnkowo-serowy z śmietaną. Dodaję do warzyw, kiedy kurczak jest złoty, również dorzucam do warzyw.

Podaje na z penne.


Porcja sosu (ok 330 g) z penne (50 g) to około 408 kalorii.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz