Składniki:
3 ½ szklanki mąki
2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 ½ szklanki cukru
2/3 szklanki oleju
1 cytryna
szczypta soli
4 jajka
4 średnie banany
2 tabliczki gorzkiej czekolady (200g)
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
margaryna do posmarowania blaszki
2 łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 ½ szklanki cukru
2/3 szklanki oleju
1 cytryna
szczypta soli
4 jajka
4 średnie banany
2 tabliczki gorzkiej czekolady (200g)
1 szklanka posiekanych orzechów włoskich
margaryna do posmarowania blaszki
Olej, cukier, sól
i skórkę cytryny ubijać mikserem, aż do rozpuszczenia się cukru. Dodawać po
jednym jajku i nadal ubijać, aż powstanie puszysta masa.
Mąkę wymieszać z
sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia, po trochu dodawać do masy. Na końcu
dodać pokrojoną w kostkę czekoladę, banany i posiekane orzechy.
Wszystko
delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wąskiej blaszki wyłożonej papierem i
posmarowanej margaryną Kasią.
Piec 50-60 minut
w piekarniku rozgrzanym do 180 C.
Co Ci jest potrzebne:
Co Ci jest potrzebne:
- Blaszka: dł 31 x szr 13 x gł 9
- Mikser
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz