Dzisiaj na jutro pałki z rękawa zrobiłam. Całe przedpołudnie oglądałam Jamiego, a on lubi cytrynę baaardzo, więc chyba pod jego wpływem pałki skropione cytyną zostały. Ale do rzeczy...
Pałki z rękawa
Potrzebujesz:
Rękaw do pieczenia
4 pałki
pół cytyny
rozmaryn (ja niestety miałam tylko suszony)
zioła prowansalskie
chilli
sól
Do rękawa wrzucamy przyprawy, sok z połowy cytryny, którą później kroimy na ćwiartki i również wrzucamy do środka, dodajemy oczywiście pałki. Pieczemy w 225 stopniach C przez około 30 minut. Po tym czasie przecinamy rękaw i dopiekamy jeszcze kilka minut do zarumienienia się skórki :)
Pięknie pachnie, cudnie wygląda, palce lizać.
Pałka taka ma 145 kcall.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz