niedziela, 21 kwietnia 2013

Pałki z rękawa

Dzisiaj na jutro pałki z rękawa zrobiłam. Całe przedpołudnie oglądałam Jamiego, a on lubi cytrynę baaardzo, więc chyba pod jego wpływem pałki skropione cytyną zostały. Ale do rzeczy...

Pałki z rękawa

Potrzebujesz:
Rękaw do pieczenia 
4 pałki 
pół cytyny 
rozmaryn (ja niestety miałam tylko suszony) 
zioła prowansalskie 
chilli 
sól 

Do rękawa wrzucamy przyprawy, sok z połowy cytryny, którą później kroimy na ćwiartki i również wrzucamy do środka, dodajemy oczywiście pałki. Pieczemy w 225 stopniach C przez około 30 minut. Po tym czasie przecinamy rękaw i dopiekamy jeszcze kilka minut do zarumienienia się skórki :)

Pięknie pachnie, cudnie wygląda, palce lizać.


Pałka taka ma 145 kcall.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz