2 cebule średnie
3 ząbki czosnku
2 puszki pomidorów
2 czerwone papryki
2 żółte papryki
300 g kiełbasa sucha krakowska
500g cukini
sól
pieprz
papryka ostra
Na oleju obsmaż kiełbasę, wyjmij z garnka. Na pozostały olej wrzuć cebulę, jak się zeszkli dodaj paprykę, niech się poddusi pod przykryciem kilka chwil, następnie dorzuć czosnek i zalej wszystko pomidorami z puszki, dodaj kiełbasę i zmniejsz ogień. Dopraw solą, pieprzem i sowicie papryką. Jak pomidory się rozgotują i rozpadną dodaj pokrojoną cukinię i pogotuj kilka minut, nie za długo bo cukinia się rozpadnie.
Danie można mrozić. Najlepiej smakuje na drugi dzień z bułeczką toskańską : ) miam! Poza tym jest mało kaloryczne, porcja ze zdjęcia ma 400 kalorii, a można się najeść, że hej, na mroźne dni wymarzony obiad.
Smacznego!
PS. wszystkie produkty dostępne w Biedrze :P
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz